Guvernul urmează să facă un anunţ cu privire la greva din educaţie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, face declaraţii duminică, pe tema situaţiei din educaţie, în condițiile în care profesorii sunt de aproape o săptămână în grevă generală. Luni începe înscrierea la Bacalaureat.

28 Mai 2023, 12:15 (actualizat 28 Mai 2023, 12:20) Știrile TVR |

Dan Cărbunaru

Ultimele negocieri între guvern și sindicatele din educație au avut loc joi, discuțiile fiind blocate acum după ce sindicatele au respins ferm oferta Cabinetului Ciucă.

Peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic sunt în grevă generală de luni.

Peste 10.000 de cadre didactice au protestat în centrul Capitalei, inițial în Piața Victoriei, de unde au mers în marș până la Parlament, în cea de a patra zi a grevei generale. Și vineri câteva mii de profesori au protestat în stradă, în fața sediilor prefecturilor, la Craiova, Sibiu, Suceava, Timișoara, Iași, Hunedoara, iar pentru luni sunt programate astfel de proteste și în alte orașe, precum Galați și Brăila, a spus liderul Federației Sindicatelor din Educație.

Source

Distribuie știrea