Guvernul va aproba înfiinţarea servicii de educaţie timpurie complementare în localităţile în care nu există suficiente creşe şi grădiniţe

Guvernul Ciucă. Ședință de guvern

„În localităţile în care nu există suficiente creşe şi grădiniţe se pot dezvolta servicii de educaţie timpurie complementare de tip ludotecă, grup de joacă, grădiniţă comunitară, care vor putea funcţiona ca structuri ale unităţilor de învăţământ. Ministerul Educaţiei iniţiază hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de educaţie timpurie complementare. Se estimează înfiinţarea unui număr de 412 structuri de servicii de educaţie timpurie complementare a căror dotare este asigurată prin PNRR, urmând ca personalul să fie asigurat şi finanţat de către unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei. Aceste structuri urmează a fi înfiinţate în perioada 2023- 2024”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pe agenda şedinţei de Guvern de vineri figurează şi un proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 948/2012 privind actualizarea valorii de inventar, schimbarea regimului juridic al unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pentru actualizarea unei anexe la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Source

Distribuie știrea