• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Halele Centrale Obor din București, închise de ANPC pentru mizerie și produse alimentare nesigure. “Nu ne venea să credem – nici nouă, nici oamenilor care veniseră la cumpărături”. 12 tone de produse retrase de la vânzare

Nov 23, 2021

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus, marţi, închiderea Halelor Centrale Obor din Bucureşti pentru nereguli majore, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

23 Noiembrie 2021, 20:26 (actualizat 23 Noiembrie 2021, 20:51) |

4. Mizerie în Halele Obor

“Pe data de 23.11.2021, echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, coordonate de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, au efectuat ample verificări privind respectarea prevederilor legale din domeniu la Halele Centrale Obor, unul dintre punctele comerciale de referinţă ale Capitalei. Au fost controlaţi 26 de operatori economici, cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 lei şi 2 avertismente”, arată ANPC.

(w500) 7. Mizerie

A fost oprită definitiv de la comercializare şi retrasă din circuitul consumului uman o cantitate de 11,5 tone de produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne şi produse lactate.

S-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 25 operatori economici.

(w500) 9. Mizerie

Comisarii ANPC au propus închiderea pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor.

(w500) 10. Mizeri

Deficienţele constate de comisarii ANPC: nerespectarea temperaturii de depozitare şi expunere spre vânzare recomandată de producător; expunerea spre vânzare în afara spaţiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne şi produse lactate; utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheaţă murdară, insule de mucegai etc.); comercializarea unor produse alimentare nesigure şi a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită.

(w500) 2. Mizerie

(w500) 3. Mizerie

“Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piaţă la cumpărături şi vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor. Vreau să subliniez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activităţii unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru! Dar mesajul este unul foarte scurt: faceţi curăţenie, respectaţi reglementările în vigoare şi, astfel, vă puteţi relua activitatea. Alegerea este doar a operatorilor economici. Curăţenia în spaţiile comerciale, vitrine igienizate şi conforme sau depozitarea corectă a mărfurilor sunt lucruri absolut normale, nu excepţii. Sănătatea oamenilor nu se negociază, iar noi manifestăm toleranţă zero faţă de cei care arată respect zero consumatorilor”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC, citat de Agerpres.

(w500) 5. Mizerie

(w500) 6. Mizerie

(w500) 8. Mizerie

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *