Hamas este de acord cu încetarea focului în Gaza. Guvernul israelian studiază răspunsul organizaţiei teroriste înainte de a lua o decizie

Organizaţia teroristă Hamas a anunţat că a fost de acord cu propunerea mediatorilor qatarezi şi egipteni de încetare a focului. Adjunctul liderului Hamas spune că propunerea include retragerea totală a armatei israeliene din Gaza.

Presa de la Tel Aviv vorbeşte însă despre o încetare a focului timp de 6 săptămâni în Gaza, eliberarea a 30 de ostatici aflaţi în mâna Hamas şi eliberarea câtorva sute de prizonieri palestinieni.

Guvernul israelian a anunţat că studiază răspunsul Hamas înainte de a lua o decizie.

Şi departamentul de stat a precizat că analizează răspunsul şi se consultă cu partenerii din regiune.

Ministerul de Externe al Qatarului a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că va trimite o delegaţie la Cairo, în Egipt, cu scopul de a obţine încheierea unui acord de armistiţiu între Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza, transmite AFP.

„Delegaţia Qatarului va merge în Egipt marţi dimineaţă pentru a relansa negocierile indirecte între cele două părţi (…) cu speranţa de a ajunge la un acord pentru o încetare imediată şi permanentă a focului în Fâşia Gaza în schimbul prizonierilor şi ostaticilor”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Doha, Majed al-Ansari.

Anunțul făcut de Hamas a venit la câteva ore după ce Israelul le-a cerut palestinienilor din estul oraşului Rafah să plece spre centrul Fâşiei, în perspectiva operațiunii militare israeliene plănuite de mai multe săptămâni.

Distribuie știrea