Herson, bombardat cu puțin timp înainte de intrarea în vigoare a așa-zisului „armistițiu” al lui Putin. Trimisul special al Știrilor TVR, Alexandru Costache: În jurul orei 13.00, noi am auzit explozii puternice aici

Armistițiul de Crăciun de 36 de ore unilateral asumat de Vladimir Putin, dar respins de Kiev, a intrat în vigoare la ora 12.00 și va dura până sâmbătă, la miezul nopții.

„Cu toate acestea, în jurul orei 13.00, noi am auzit explozii puternice aici în Herson, însă este imposibil de verificat din ce parte – ucraineană sau rusă – erau aceste lovituri”, a transmis Alexandru Costache pentru Ora de știri.

Cert este că astăzi dimineață, în jurul orei 09.00, rușii au atacat cu rachete Grad o stație a pompierilor din Herson. Un salvator și-a pierdut viața și 4 au fost răniți, dintre care unul este în stare gravă.

Armistițiul propus de ruși pare a fi unul cinic – pe de o parte, au anunțat încetarea temporară a ostilităților, pe de altă parte, cu câteva ore înainte, au bombardat ținte civile și un sediu al salvatorilor.

Chiar și în aceste condiții grele de război, oamenii care au mai rămas, câteva zeci de mii din cele peste 300 de mii care se aflau aici înainte de război, sărbătoresc așa cum pot Crăciunul, a transmis Alexandru Costache.

Source

Distribuie știrea