Iarnă cu viscol la munte, primăvară cu 18-20 de grade Celsius în sudul și estul țării

Vremea a împărţit România în două. În timp ce la munte iarna încă îşi face de cap și în zonele înalte este viscol puternic, iar meteorologii au prelungit codul portocaliu, în sudul și estul țării a venit primăvara. La Calafat, în județul Dolj, s-au înregistrat chiar și 20 de grade. De altfel, în multe localități, termometrele au indicat astăzi mai mult cu 10 grade față de normalul perioadei.

19 Februarie 2023, 19:28 Știrile TVR |

La ora 13.00, în Capitală s-au înregistrat nu mai puțin de 18 grade. Foarte mulți oameni au ieșit din casă, să facă o plimbare în parc și să profite de această vreme primăvăratică.

Temperaturile au urcat neașteptat de mult și în alte localități din sudul țării. La ora 15.00, cel mai cald a fost la Calafat, unde s-au înregistrat 20 de grade. La Bechet și Băilești au fost 19 grade, iar la Târgoviște și Drobeta Turnu Severin, 18.

Meda Andrei, meteorolog: “Săptămâna viitoare, temperaturile vor rămâne în continuare mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, dar vor fi ceva variații. Luni, de exemplu mai scad temperaturile, vor fi mai coborâte decât azi, mâine maxima de 10-12 grade, iar valori de peste 10 grade vor fi doar în sudul țării. În rest, cam între 4 și 10 grade. Marți, miercuri se încălzește. Vom avea intre 6 și 10 grade, iar în sud peste 15 grade, o ușoară răcorire apoi.

La munte, în schimb, la peste 1700 de metri stăpân rămâne viscolul până miercuri dimineața. De altfel, meteorologii au emis și avertizare cod portocaliu. Și atrag atenția că rafalele de vânt pot depăși 130 de kilometri pe oră. Sunt valabile și două atenționări cod galben de vânt și ploi pentru două județe.

Sfârșitul săptămânii viitoare ar putea aduce temperaturi de peste 15 grade în mai toate regiunile țării, iar în sudul teritoriului termometrele ar putea indica și 20 de grade, spun specialiștii.

Source

Distribuie știrea