Iarna s-a întors. În mai multe județe a nins și pe șosele s-a așternut strat de zăpadă

Iarna pare să se fi întors în multe zone din ţară. Au fost ninsori noaptea trecută în Harghita, Maramureș, Bihor, dar și Cluj sau Bistrița și zăpada s-a aşternut pe şosele.

16 Martie 2023, 10:34 (actualizat 16 Martie 2023, 11:03) Știrile TVR |

La Cluj temperaturile sunt și cu 20 de grade mai mici față de ziua de marți, când a fost foarte cald. De azi noapte a început să ningă, iar echipajele de la DRDP Cluj au ieșit în teren. A fost o noapte albă pentru drumari, care au acționat cu 48 de utilaje de dezsăpezire și au împrăștiat 292 de tone de material antiderapant.

A nins și în județele Bihor, Alba, Sălaj, Harghita și Maramureș. Și aici au intervenit drumarii.

Autoritățile îi sfătuiesc pe toți  șoferii care pleacă la drum să adapteze condițiile de mers la vreme, pentru că ninge și e polei.

Până joi seara este în vigoare o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă  în cinci judeţe, precum şi o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii moderate cantitativ, ce vizează cea mai mare parte a ţării.

Până la ora  18:00, în judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare şi Timiş,  mai ales în zona de câmpie din Crişana şi Banat, sunt intensificări ale vântului cu viteze de peste 55 – 60 km/h.

Până la ora 20:00, este valabilă o informare de vreme rea în aproape toată ţara. Astfel, precipitaţiile cuprind cea mai mare parte a ţării. Sunt ploi,  lapoviţe şi ninsori.

CITIȚI ȘI:

METEO. Ploi, lapoviță și ninsori la munte, vânt în cea mai mare parte a țării

Source

Distribuie știrea