În doar două săptămâni, numărul infectărilor cu coronavirus aproape s-a triplat. La prânz, în București mai erau doar două locuri libere la ATI COVID. „Mulți dintre pacienți sunt deja dependenți de oxigen în momentul în care vin de acasă”

Creștere explozivă a numărului de cazuri de COVID-19. Sunt aproape 4 mii de noi infectări de ieri până zi, un număr dublu comparativ cu raportarea precedentă. Crește și bilanțul negru al deceselor – 96 de oameni au murit în 24 de ore din cauza virusului care nu iartă. Cifrele îngrijorătoare se traduc și în situația concretă din spitale. Multe secții ATI COVID sunt deja pline. La prânz, în București mai erau doar două locuri libere, iar în țară puțin peste 140.

14 Septembrie 2021, 20:10 (actualizat 14 Septembrie 2021, 20:11) |

În doar două săptămâni, numărul infectărilor cu coronavirus aproape că s-a triplat. Am ajuns acum la aproape 4 mii de noi îmbolnăviri în 24 de ore.

Este o situație mult mai gravă decât în septembrie anul trecut, când numărul cazurilor zilnice abia dacă depășea 2 mii, și asta spre sfârșitul lunii.

De vină este varianta Delta, mult mai contagioasă.

Gheorghiță: De la un caz pozitiv cu varianta Delta se poate ajunge în două luni la 390.000 de persoane infectate

Tot mai mulți dintre cei care ajung la spital au nevoie de terapie intensivă pentru a supraviețui.

Aproape 700 de oameni sunt în stare gravă la ATI și depind de aparate.

Dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara: Sunt pacienți internați direct în secție, mulți dintre ei sunt deja dependenți de oxigen în momentul în care vin de acasă. Iar pe secția de terapie intensivă, locurile sunt pline și sunt ocupate 100% cu pacienți intubați„.

Pentru a face față valului de îmbolnăviri, Timișoara a redeschis spitalul militar de campanie. Dar și acesta s-a umplut în câteva zile.

Sunt 9 pacienți la ATI internați în stare gravă și 31 de pacienți internați în zona roșie.

Căpitan dr. Oana Stancu, medic șef Secție Boli Infecțioase, Spitalul Militar:Suntem martori la cazuri cu vârste tot mai mici, care dezvoltă inițial o formă ușor-moderată, pentru ca ulterior, în 4-5 zile, să dezvolte o formă severă, lucru care ne îngrijorează. Vorbim despre pacienți tineri, nevaccinați„.

Vaccinarea în cazul adolescenților a început să prindă viteza. Aproape 200 de mii de copii și tineri între 12 și 19 ani s-au imunizat cu cel puțin o doză, adică 15% dintre cei eligibili.

În ultimele zile, una din trei persoane vaccinate la nivel naţional este din această categorie de vârstă.

Source

Distribuie știrea