• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

În România, vârful valului cinci al pandemiei va fi la începutul lui februarie, când se vor înregistra 30-50 de mii de cazuri zilnic

Jan 12, 2022

Vârful valului cinci al pandemiei va fi la începutul lunii februarie, când am putea atinge un număr record de infectări – între 30 și 50 de mii de cazuri pe zi. Deși în Spania și în Marea Britanie numărul îmbolnăvirilor explodează, puțini au nevoie de spitalizare, pentru că sunt vaccinați. Ne așteaptă un scenariu negru în câteva săptămâni. În București, spre exemplu, în doar șapte zile, incidența cazurilor s-a triplat. Capitala a intrat în scenariul roșu.

12 Ianuarie 2022, 16:27 (actualizat 12 Ianuarie 2022, 19:06) |

8 600 de de noi cazuri de infectare cu Omicron au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 44 de oameni au murit, iar 417 persoane luptă să trăiască pe secțiile ATI, cu două mai mult decât ieri. O tendință asemănătoare e și în alte țări din vestul Europei, unde, deși îmbolnăvirile cresc exponențial, numărul celor spitalizați nu.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când vaccinarea era abia la început, numărul infectărilor în Spania s-a triplat, însă pacienții internați în spital sunt de două ori mai puțini. Ceea ce înseamnă că formele grave de covid sunt mai rare.

În România, valul cinci e abia la început, dar medicii atrag atenția că pentru spitalele de la noi scenariul pentru săptămânile următoare e mult mai sumbru, din cauză că sunt puțini oameni vaccinați.

Calculele medicilor arată că în România vârful valului cinci va fi la începutul lunii februarie.

La Cluj, rata de incidență a depășit deja pragul de șase cazuri la o mie de locuitori. Dintre toate orașele mari din țară, aici numărul cazurilor pare să crească cel mai repede.

Medicii din vestul țării sunt în alertă după ce la o școală din Timișoara a fost confirmat astăzi un focar de covid.

Și Capitala a intrat oficial în scenariul roșu.

Source