Incendiu într-un bloc de nefamilişti din Braşov. Peste 50 de persoane au fost evacuate

Panică într-un bloc de nefamilişti din Braşov, cuprins de flăcări. Peste 50 de persoane au fost evacuate şi câteva s-au intoxicat cu fumul gros. Chiar şi patru pompieri au avut nevoie de asistenţa paramedicilor pentru că s-au epuizat fizic din cauza intervenţiei dificile.

21 Mai 2022, 15:05 (actualizat 21 Mai 2022, 15:06) Știrile TVR |

Incendiul a izbucnit la primul etaj și s-a extins până la ultimul, inclusiv pe casă scării. Holurile s-au umplut de un fum dens. 40 de locatari au reușit să iasă singuri din bloc, iar 12 au fost ajutați de pompieri. Unii au fost preluați de la ferestre cu scările, alții au primit aparate de respirat și au fost însoțiți de salvatori.

Pompierii au intervenit cu 7 autospeciale cu apă și spumă, 3 autoscări și 3 ambulanțe SMURD. Paramedicii au acordat ajutor persoanelor afectate de fum. Chiar și câțiva pompieri au avut nevoie de asistență.Pentru pompieri nu a fosto misiune uşoară.

Imobilul cu 4 etaje este un bloc de nefamiliști, iar locuințele au puțin spațiu pentru depozitare. Așa că locatarii foloseau dulapuri aflate pe holuri și pe casă scării în care țineau diverse lucruri.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Unii locatari spun însă că se fuma des în casă scării și nu e exclus că focul să fi pornit de la o țigară.

Source

Distribuie știrea