Incendiu puternic în apropiere de Piatra Neamț, pe un versant al Muntelui Pietricica

Un puternic incendiu de vegetație s-a declanșat aseară în Piatra Neamț. Flăcările au cuprins vegetația uscată de pe Muntele Pietricica și amenințau să se extindă la casele de locuit din zonă și la un schit aflat pe o coasta versantului. La fața locului, au intervenit pompieri ajutați de jandarmi, polițiști și câteva zeci de voluntari. Incendiul a fost localizat și neutralizat în jurul orei 24. Au rămas focare și grupuri de copăcei aprinși, iar scânteile puteau aprinde zona împădurită, motiv pentru care pompierii au rămas în zonă pentru a ține sub supraveghere versantul. Au ars în jur de 4 hectare.

01 Decembrie 2021, 07:20 (actualizat 01 Decembrie 2021, 08:52) |

Alarma s-a dat la ora 20.30, însă focul pornise mult mai devreme. În câteva minute, în fața locuitorilor orașului se derulau imagini apocaliptice cu muntele în flăcări.

La fața locului, au ajuns imediat câteva echipe de pompieri care au avut ca prima grijă să se interpună între foc și case, pentru ca flăcările să nu ajungă la gospodăriile din apropiere.

Un echipaj a ajuns la o mănăstire aflată la jumătatea distanței către vârf. Pompierii au deviat flăcările care se îndreptau amenințător către clădire, iar mănăstirea și anexele au scăpat.

După ce a ars vegetația formată din iarbă și boscheți de pe coasta muntelui, flăcările se îndreptau către zona împădurită. Riscul de a ajunge la blocurile din cartierele învecinate era foarte mare.

În jurul orei 24, incendiul a fost localizat și neutralizat. Au rămas focare și grupuri de copăcei aprinși, iar scânteile puteau aprinde zona împădurită. Au ars în jur de 4 hectare.

Pompierii au rămas în zona pentru a ține sub supraveghere versantul Muntelui Pietricica.

Source

Leave a Comment