Începe furnizarea căldurii în sistem centralizat la Miercurea Ciuc. Multe instituții și asociații de locatari preferă să facă economie

După câteva zile cu temperaturi sub cele care ar fi normale pentru această perioadă, la Miercurea- Ciuc, polul frigului din țara noastră, a început furnizarea încălzirii în sistem centralizat. Deocamdată, prețul gigacaloriei este cel de anul trecut. Chiar și așa, multe instituții și asociații de locatari nu au cerut să le fie furnizată căldură în calorifere, ca să facă economie.

20 Septembrie 2022, 18:50 (actualizat 20 Septembrie 2022, 18:57) Știrile TVR |

La Miercurea-Ciuc, de mai bine de o săptămână, temperaturile coboară dimineața până aproape de zero grade, iar peste zi abia urca la 15 grade Celsius.

În aceste condiții, frigul a început să se instaleze în apartamente și instituții.

Dacă spitalele racordate la sistemul centralizat primeau deja căldură, de la începutul săptămânii se furnizează agent termic și în instituțiile unde învață copiii.

Locuitorii din Miercurea Ciuc sunt obișnuiți cu frigul și cu iarna care se instalează mai repede decât în alte părți. Cei care au centrale termice încearcă să facă economii și nu se grăbesc să le pornească.

În Miercurea Ciuc sunt aproape 1.800 de apartamente racordate la sistemul centralizat, adică aproximativ 10% din total.

Deocamdată, agentul termic se va livra către instituţiile publice și asociațiile de locatari care solicită acest lucru.

Și Capitala se pregătește de sezonul rece. Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu agent termic şi probele de presiune. Încărcarea se va face treptat, în toate sectoarele din București, iar data exactă pentru fiecare zonă va fi afişată la scara blocurilor.

Bucureștenii conectați la rețeaua de distribuție centralizată a căldurii trebuie să se asigure că au finalizat lucrările la calorifere, astfel încât să fie evitate inundaţiile în apartamente sau în subsolurile blocurilor.

Source