• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Încercarea de intrare a lui Novak Djokovic în Australia, nevaccinat – temă de amuzament pe rețelele de socializare. Model de scutire medicală pentru sârb

Jan 6, 2022

Aluzie la filmul Terminalul, în care un est-european este blocat într-un aeroport

Una dintre meme-uri (imagine trucată pentru a transmite un anume mesaj, care se răspândește rapid pe rețelele de socializare) face o paralelă între situația tenismenului sârb și tema filmului Terminalul, cu Tom Hanks în rolul principal, care joacă rolul unui est-european care aterizează la New York în timp ce în țara sa are loc o lovitură de stat. Pașaportul lui nu mai este valabil și el este blocat, astfel, pe aeroport.

Altă imagine îl arată pe Djokovic ca un jucător de fotbal care este faultat de jucătorul Australia, care ar vrea să-l blocheze din drumul lui către turneul Australian Open.

O variantă de “scutire medicală” care îl absolvă pe sârb de la vaccinare circulă, de asemenea, pe Twitter și Facebook. Motivul scutirii este “alergie la fraieri vaccinați”.

Multe dintre meme-uri fac referire la posibilitatea ca Novak Djokovic să câștige, la Australian Open, al 21-lea tiltu de Grand Șlem (GS) din carieră și să-i întreacă astfel pe Rafael Nadal și Roger Federer, toți trei având acum câte 20 de titluri de GS. Una dintre glume îl înfățișează pe Roger Federer în postura de polițist de frontieră care îi verifică pașaportul sârbului.

Source