Încolțit de forțele ucrainene în regiunea Kursk, Putin își scoate la înaintare cei mai de încredere oameni

Încolțit de forțele ucrainene în regiunea Kursk, Putin își scoate la înaintare cei mai de încredere oameni. Fostul său bodyguard a fost pus să răspundă de trupele rusești care luptă cu ucrainenii care au invadat Rusia. Iar Nikolai Patrushev, fostul său coleg din KGB, a preluat coordonarea flotei ruse, chiar în ziua în care Financial Times scria despre planurile marinei ruse de a lovi cu arme nucleare ținte de pe teritoriul NATO.

Zvonurile vehiculate inițial de bloggerii militari ruși au fost confirmate în presa din Rusia de un deputat al Dumei de Stat.

Putin și-a pus propriul consilier, fostul bodyguard Alexei Dyumin, să supravegheze răspunsul militar al Rusiei la ofensiva ucraineană din regiunea Kursk, notează publicația The Moskow Times.

Numirea a provocat rumoare, având în vedere că Alexei Gennadyevich Dyumin este singurul membru al cabinetului care nu are legătură nici cu armata, nici cu serviciile secrete.

De ce această numire?

Unele voci din Rusia cred că numirea lui Dyumin este un semn că Putin este complet nemulțumit de liderii militari și ai serviciilor de securitate.

Kremlinul nu a comentat numirea lui Putin, iar altă confirmare oficială nu a mai apărut.

Pe de altă parte, Nikolai Patrușev, în vârstă de 73 de ani, aliatul lui Putin și fostul său coleg din anii ’70, de pe vremea amândoi erau agenți KGB, a fost numit în fruntea unui nou-înființat organism care va răspunde de strategia navală a Rusiei.

Patrușev, adeptul unei linii dure a Kremlinului, a condus serviciul secret rusesc FSB, fostul KGB, a fost șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, funcție din care, în mai, Putin l-a înlocuit cu Serghei Șoigu, fostul ministru rus al Apărării.

După destituire, Putin l-a ținut aproape pe Patrușev, numindu-l consilierul său.

Potrivit decretului semnat de Putin, noul Consiliu Maritim va răspunde de apărarea intereselor Rusiei în Arctica și va coordona consilii responsabile de dezvoltarea activității navale ruse și a flotei sale militare.

Întâmplător sau nu, numirea lui Patrușev, fost șef al Consiliului rus de Securitate, a apărut fix în ziua în care Financial Times publica presupusele planuri secrete ale Rusiei de a lovi nuclear ținte de pe teritoriul NATO, planuri după care s-ar antrena ofițerii maritimi ruși.

Pe hărțile publicate, apar și ținte din România. Este vorba de podul de la Giurgiu-Ruse, Portul Constanța, baza de la Mihail Kogălniceanu și scutul de la Deveselu.

Distribuie știrea