India: Plasă amplasată pe Gange după descoperirea unor cadavre, presupuse victime ale COVID-19

Autorităţile din nordul Indiei au declarat că au amplasat o plasă de-a latul Gangelui după descoperirea a zeci de cadavre, presupuse victime ale COVID-19, în apele fluviului, informează AFP, preluată de Agerpres.

12 Mai 2021, 14:49 |

India, coronavirus

Ministrul pentru resurse hidrologice din statul Bihar (nord-est), Sanjay Kumar, a anunţat miercuri pe Twitter că o „plasă a fost amplasată” pe Gange, la graniţa sa cu statul Uttar Pradesh, unde patrulele au fost întărite.

Descoperirea a 71 de cadavre în statul Bihar a reaprins temerile că virusul face deja ravagii în vastele zonele rurale ale Indiei, unde trăiesc două treimi din populaţie.

Guvernul statului „s-a sesizat în cazul nefericit al cadavrelor care pluteau” în apele Gangelui, a adăugat Sanjay Kumar, declarându-se „întristat de tragedie şi de prejudiciul cauzat fluviului Gange”.

Ministrul a precizat că autopsiile au dezvăluit că defuncţii muriseră de patru – cinci zile.

Potrivit locuitorilor intervievaţi de AFP, cadavrele ar fi putut fi abandonate în apele fluviului, sacru pentru hinduşi, de rudele lor care nu şi-au permis să cumpere lemn pentru incinerările tradiţionale sau din lipsă de spaţiu în crematoriile copleşite de numărul morţilor de COVID-19 .

Potrivit presei, 25 de cadavre au fost găsite şi în districtul Gahmar, din Uttar Pradesh.

Cifra deceselor asociate COVID-19 din India a depăşit miercuri un sfert de milion, însă mulţi experţi consideră că numărul real este cu mult mai mare, mai ales că epidemia s-a răspândit dincolo de marile oraşe, în zonele rurale în care spitalele sunt rare, iar evidenţa nu este riguros păstrată, mai notează AFP.

Source

Distribuie știrea