• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Informare meteo de ploi în cea mai mare parte a țării. Cod galben de ninsoare în Moldova, în estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali

Dec 27, 2021

Cod galben de ploi și ninsori

Până pe 28 decembrie, ora 08:00, se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în perioada  27 decembrie, ora 10:00 – 27 decembrie, ora 22:00, pentru Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

La altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 27 decembrie, ora 13:00 – 28 decembrie, ora 08:00 a fost emis și în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali unde  va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Un cod galben de polei intră în vigoare luni la ora 17.00 până marți dimineață la ora 8:00, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea.

Source