Informații despre identitatea mașinii, despre starea tehnică sau despre numărul real de kilometri parcurși, prin serviciul RAR eXpert

Un bucureștean care intenționa să cumpere o mașină prezentată pe un site de vânzări auto ca fiind impecabilă era cât pe ce să dea 24 de mii de euro pe ea, numai că, în urma unei verificări, a aflat că avea 4 daune majore. În plus, culoarea originală era gri, nu galben, și existau suspiciuni și asupra kilometrajului.

Astfel de informații vor putea fi oferite de luni și de către Registrul Auto Român, prin Serviciul RAR eXpert, un serviciu pilot, momentan.

Inspectorii RAR pot verifica starea tehnică a mașinii, originea acesteia, dar și dacă kilometrajul este real. Toate serviciile vor costa maximum 600 de lei.

Potrivit unui studiu realizat recent, 30% dintre mașinile la mâna a doua care se vând în România au kilometrajul dat înapoi, iar 15% ascund daune majore.

Prin astfel de înșelăciuni, vânzătorii rău intenționați își cresc profitul.

Fraudele sunt foarte multe, având în vedere că 2,15 milioane de mașini din totalul parcului auto național de 7,6 milioane sunt mai vechi de 20 de ani. Alte 2,2 milioane de mașini au între 16 și 20 de ani.

Source