Însărcinatul cu afaceri al Belarus la București, convocat la MAE, după ce Lukașenko a invocat România într-o declarație despre războiul din Ucraina. “Afirmații inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forță”

Ministerul Afacerilor Externe – MAE / FOTO: Autor: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

“Partea română respinge ferm astfel de afirmații inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forță și amenințarea cu forța în relațiile internaționale”, subliniază MAE în document.

Ministerul arată că nu pot fi ignorate “rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei”.

Totodată, MAE reamintește că România este stat membru al NATO și beneficiază, în cel mai înalt grad, de toate garanțiile de securitate care decurg din acest statut în conformitate cu clauza de apărare colectivă din Art. 5 al Tratatului Atlanticului de Nord, NATO fiind cea mai puternică alianță politico-militară din istorie.

Source