Românii au mâncat multe dulciuri în timpul pandemiei. De la o ciocolată şi jumătate, consumul lunar depăşeşte acum două tablete, arată cele mai recente date oficiale. Medicii avertizează că e nevoie să fim cumpătaţi şi să nu ne hrănim nevoile emoţionale cu zahăr, aşa cum am făcut în ultimii doi ani.
De poftă, nevoie, răsfăţ sau relaxare. Ciocolata, prăjiturile şi alte preparate cu mult zahăr par o alegere la îndemână când ne simţim bine, dar şi când starea noastră emoţională este fragilă.
În pandemie, consumul de dulciuri a crescut semnificativ, arată datele Institutului Naţional de Statistică.
Medicii avertizează că excesele pot crea mari probleme.
Pentru că timpul le-a permis, mulţi clienţi au început să compare ofertele tot mai diverse de pe piaţa dulciurilor. Şi au devenit mai selectivi.
Chiar dacă pofta de dulce a românilor este în creștere, producția locală a scăzut în primul an de pandemie cu aproape 1 miliard de lei, ajungând la doar 640 de milioane de lei, arată o analiză recentă.