Într-o convorbire cu președintele turc Recep Erdogan, Vladimir Putin a cerut ca Ucraina să nu mai opună rezistenţă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat duminică Ucraina că ”operaţiunea militară” a Rusiei va fi oprită doar dacă Kievul va înceta să mai opună rezistenţă şi va îndeplini toate cererile Kremlinului, relatează Reuters.

06 Martie 2022, 17:10 (actualizat 06 Martie 2022, 17:14) |

Vladimir Putin i-a spus lui Recep Erdogan că Moscova este deschisă la dialog cu autorităţile ucrainene

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc, RecepTayyip Erdogan, Putin a spus că negociatorii ucraineni ar trebui să adopte o abordare mai „constructivă” la discuţiile cu Moscova pentru a ţine cont de realitatea de pe teren.

Preşedintele rus, ale cărui comentarii au fost publicate de Kremlin într-o stenogramă a convorbirii, a declarat că ”operaţiunea sa specială” în Ucraina se desfăşoară conform planului şi programului stabilit.

”A fost subliniat faptul că suspendarea operaţiunii speciale este posibilă doar dacă Kievul opreşte operaţiunile militare şi îndeplineşte cererile bine-cunoscute ale Rusiei’‘, a precizat Kremlinul.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, numeşte acţiunile sale în ţara vecină fostă sovietică drept o ”operaţiune specială” care urmăreşte să distrugă capacităţile militare ale Ucrainei, să epureze ţara de ceea ce ea consideră a fi naţionalişti şi să o transforme într-un stat neutru.

Liderul de la Kremlin i-a spus lui Erdogan că Moscova este deschisă la dialog cu autorităţile ucrainene, dar că speră ca negociatorii ucraineni să adopte o abordare mai constructivă la următoarea rundă de discuţii.

”S-a atras atenţia asupra inutilităţii oricăror încercări de a prelungi procesul de negociere, care este folosit de forţele de securitate ucrainene pentru a-şi regrupa forţele şi resursele. Se speră că, în timpul următoarei runde de negocieri planificate, reprezentanţii Ucrainei vor da dovadă de o abordare mai constructivă, luând pe deplin în considerare noile realităţi”, a comunicat Kremlinul.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a îndemnat pe omologul său rus Vladimir Putin să declare o încetare a focului în Ucraina, să deschidă coridoare umanitare şi să semneze un acord de pace, a anunţat biroul său.

Source

Distribuie știrea