Inundații puternice în vestul Europei. În Germania s-au revărsat trei râuri importante

18 oameni au murit și zeci sunt dați dispăruți în Rhineland – Palatinat după ce apele râului Ahr s-au revărsat. Printre victime sunt și doi pompieri care participau la operațiunea de salvare. Mai multe case construite pe mal au fost distruse iar sute de pivnițe au fost inundate. Sute de militari participă la operațiunile de salvare. Armata folosește tancuri pentru a elibera drumurile de copacii căzuți și de nămol iar echipajele elicopterelor îi salvează pe cei refugiați pe acoperișuri.

La Kylburg, străzile au devenit adevărate râuri tumultoase. Traficul pe Rhin și cursele trenurilor de mare viteza Thalys au fost suspendate.

În Belgia, 10 case s-au prăbușit în Pepinster după revărsarea râului Vesdre. Peste 1000 de imobile au fost evacuate iar la Liege municipalitatea le-a cerut localnicilor să plece din oraș. Și traficul pe râul Meuse, principalul râu din Belgia, a fost suspendat. Mulți belgieni au mers disperați să vadă ce se întâmplă cu rudele lor.

Inundațiile au lovit și sudul Olandei. În provincia Limburg au fost evacuate mai multe cămine de bătrâni. Meteorologii avertizează că ploile torențiale vor continua și exista ricul amplificării inundațiilor.

Source