Investiție de peste 225 milioane de euro pentru școli. Ligia Deca: Facem încă un pas spre constituirea unei reţele de şcoli verzi în România

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că printr-o investiţie în valoare de peste 225 milioane de euro se vor reabilita şi construi şcoli, acestea fiind “aliniate” standardelor europene, potrivit Agerpres.

13 Martie 2023, 15:57 Știrile TVR |

Ligia Deca

“Facem încă un pas spre constituirea unei reţele de “şcoli verzi” în România! Printr-o investiţie în valoare de peste 225 milioane de euro, vom reabilita şi construi şcoli, aliniate standardelor europene”, a scris Deca, pe pagina de Facebook. 

Potrivit acesteia, conceptul de “şcoală verde” nu este limitat doar la modernizarea infrastructurii educaţionale.

“În aceste şcoli, vor fi promovate educaţia pentru sustenabilitate – cu un curriculum adaptat – şi o paletă amplă de activităţi practice, realizate împreună cu toate comunităţile din care şcolile fac parte. Elevii şi cadrele didactice vor fi, prin activităţile organizate, mult mai motivaţi şi implicaţi în tot ceea ce presupune grija pentru mediu. Îndemn unităţile administrativ-teritoriale să depună proiecte pentru acest apel şi să devină, în acest fel, repere de dezvoltare sustenabilă”, a mai susţinut ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR), a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului “Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi”, apel de proiecte finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie.

Source

Distribuie știrea