Iohannis, despre furnizarea de gaze și energie electrică: ”Prioritate trebuie să fie consumatorii de acasă și consumatorii vulnerabili. Avem rezervele necesare de gaz pentru a trece iarna”

Președintele Klaus Iohannis

”În toate discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Energiei, am subliniat că prima prioritate trebuie să fie reprezentată de consumatorii românii care stau acasă și așteaptă soluții, dintre ei o atenție specială trebuie îndreptată către consumatorii vulnerabili, oameni care nu-și permit să plătească prețuri mari la energie. S-a ținut cont de aceste lucruri și toate ordonanțele care s-au dat în acest domeniu au fost construite în așa fel încât să fie protejați oamenii de creșteri exacerbate”, a declarat președintele, în timpul conferinței de presă de miercuri, prilejuită de vizita președintelui Ungariei, Katalin Novak.

Răspunzând întrbărilor jurnaliștilor, e a mai precizat că ”Ultima OUG protejează cetățenii. Este gândită pentru a crea o echilibrare în piață, pentru că trebuie să recunoaștem că unii au făcut profituri uriașe în criza energetică”, a mai spus Klaus Iohannis.

La final, Klaus Iohannis a dat asigurări că romînii vor trece iarna în condiții bune:

”Următoarea discuție cu premierul și ministrul a fost despre cum trecem iarna. Amândoi m-au asigurat că România a luat măsurile necesare, a generat rezervele necesare de gaz pentru a putea trece prin iarnă. Acesta este răspunsul pe care l-am primit”, a declarat președintele.

Source