Iohannis, la reuniunea Consiliului European. Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid la o concluzie – cum obținem acest vaccin nou pentru Omicron. Voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricționare

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 15-16 decembrie, la Summitul Parteneriatului Estic şi la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles.

16 Decembrie 2021, 10:47 (actualizat 16 Decembrie 2021, 11:03) |

Klaus Iohannis

Declarații ale președintelui, Klaus Iohannis:

– Avem multe teme pe ordinea de zi, dar acum înainte să intru la Consiliul care începe peste câteva minute vreau să mă refer la trei teme, care cu siguranță sunt de mare interes pentru noi.

– Prima temă – pandemia de COVID – o discuție aplicată. Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă a virusului numit Omicron.

– Vom discuta se poate face în comun și foarte important – despre cum vom obține un vaccin nou pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului

– Este, între timp, foarte clar pentru toată lumea și am discutat și ieri cu alți lideri, doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii.

– Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie – cum obținem acest vaccin nou și cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre.

– De asemenea, tot în legătură cu pandemia, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricționare în special când este vorba de traficul de mărfuri, despre economia europeană

– Sper să ajungem la concluzii pozitive în acest sens

____________________

Principalele subiecte incluse pe agenda reuniunii Consiliului European se referă la:

  • coordonarea europeană în contextul pandemiei de COVID-19,
  • gestionarea situațiilor de criză, prețurile la energie,
  • securitatea și apărarea Uniunii Europene,
  • aspectele externe ale migrației,
  • relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe situația de la frontierele UE cu Ucraina și Belarus
  • pregătirea Summitului UE-Uniunea Africană din februarie 2022.

Source

Leave a Comment