• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ipoteze pentru noul an școlar. Dacă incidența ajunge la peste șase la mie, toți elevii vor învăța în online. Măștile textile ar putea fi totuși acceptate

Aug 31, 2021

Miniștrii Educației și Sănătății pregătesc ordinul comun cu regulile ce trebuie respectate de elevi și cadre didactice în noul an școlar. Autoritățile s-au răzgândit în privință măștilor pe care elevii trebuie să le poarte la scoală. Ar putea fi permise și cele din material textil, nu doar cele de tip medical. Iar părinții trebuie să completeze un formular în legătură cu vaccinarea copiilor.

31 August 2021, 12:24 (actualizat 31 August 2021, 13:11) |

După o ședință care a durat mai bine de trei ore, ministrul Sănătății, cel al Educației și Raed Arafat au ajuns la o concluzie. Dacă incidența va ajunge la peste șase la mie, atunci toți elevii vor învăța în online, cu excepția preșcolarilor și a celor care învață în școlile speciale.

În această perioadă se cumpără tablete, pentru ca acest sistem online să poată funcționa.

Miercuri, ministrul Educației va anunța ce restricții trebuie să respecte elevii. În privința măștilor, spunea ministrul, elevii le doresc pe cele textile pentru că sunt colorate. Urmează să se ia o decizie dacă acestea vor mai fi acceptate în școli și cine le va purta.

Doar elevii și profesorii care prezintă simptome vor fi testați. În cazul elevilor este nevoie de acordul părinților.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *