Irvin Yalom vine la Garantat 100%. Lecție despre sensul vieții cu celebrul psihiatru și scriitor – duminică 9 mai, ora 23.00, la TVR1

Cătălin Ştefănescu îl are invitat la emisiunea „Garantat 100%” de duminică, 9 mai, pe Yalom , una dintre cele mai influente personalități ale psihiatriei și psihoterapiei moderne. Vă invităm la un interviu-eveniment, în exclusivitate la TVR1, de la ora 23.00.

07 Mai 2021, 17:34 (actualizat 07 Mai 2021, 17:42) |

Psihiatrul şi scriitorul Irvin Yalom, la Garantat 100%

Pprofesor emerit de psihiatrie la Universitatea Stanford, Irvin Yalom ne vorbeşte, într-un dialog plin de înţelepciune cu Cătălin Ştefănescu, despre cartea  „O chestiune de viaţă şi de moarte”, scrisă împreună cu soția sa.

„De peste jumătate de secol, eminentul psihiatru Irvin Yalom uimește lumea cu poveștile sale despre psihicul uman, împletite cu înțelepciune, înțelegere și umor. Acum, cu o sinceritate și un curaj uluitoare, ne împărtășește cea mai dificilă experiență din viața sa: pierderea soției, statornica sa tovarășă de viață încă din adolescență. Parteneri până la sfârșit, până și în scrierea împreună a acestei cărți, cei doi ne comunică un portret trainic al doliului – teroarea, durerea, negarea și acceptarea reticentă. Dar ceea ce ne rămâne este mult mai mult decât o poveste profundă despre pierderea durabilă – este o poveste de neuitat, dureroasă și frumoasă despre iubirea care dăinuie”, notează New York Times.

(w500) Irvin Yalo

După o boală chinuitoare, Marilyn Yalom, soția psihiatrului invitat la „Garantat 100%”, a murit. În ultimele luni de viață, a hotărât, împreună cu soțul său, să scrie o carte despre plecarea din această lume ca experiență pur personală, nu ca o relatare a ceea ce li se întâmplă altora. A rezultat un volum sfâșietor, o carte despre care se va vorbi mult.

Doi mari savanți și profesori universitari de anvergură mondială, soțul și soția, aflată în ultimele luni de viață, scriu împreună o carte despre ei, despre iubirea lor fabuloasă, despre carierele lor, despre cercetările lor și despre despărțire, prin moartea unuia dintre ei.

(w380) Cartea O c

Fiecare citește capitolul scris de celălalt, și apoi îl scrie pe al său. Volumul poartă titlul „O chestiune de viață și de moarte”, iar în România e publicat la Editura Vellant, în traducerea Petronelei Rotar și a lui Vifor Rotar.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea