Israelul a adoptat definiţia antisemitismului propusă de Alianţa Internaţională pentru Comemorarea Holocaustului

Parlamentul israelian a votat miercuri seara în favoarea definiţiei antisemitismului, propusă de Alianţa Internaţională pentru Comemorarea Holocaustului (IHRA), relatează AFP.

23 Iunie 2022, 08:06 (actualizat 23 Iunie 2022, 08:15) Știrile TVR |

Knesset, vot

”Am luat o decizie istorică astăzi” prin adoptarea acestei definiţii, a declarat preşedintele Knesset-ului (parlamentul), Mickey Levy, potrivit unui comunicat.

Knesset-ul, în calitate de camera reprezentanţilor poporului evreu, este angajat în lupta împotriva antisemitismului în formele sale cele mai urâte (…) care include negarea Shoah (Holocaust), refuzul dreptului poporului evreu la autodeterminare, precum şi expresiile de antisemitism deghizate în critici la adresa Israelului”, a adăugat Levy.

Această definiţie, adoptată de peste 30 de ţări din întreaga lume, descrie diferite comportamente considerate antisemite, în special negarea Holocaustului.

Definiția antisemitimului

Potrivit acesteia, ”antisemitismul este o anumită percepţie a evreilor care se poate manifesta prin ură faţă de ei. Manifestările retorice şi fizice ale antisemitismului vizează indivizi evrei sau nu şi/sau bunuri ale acestora, instituţii comunitare şi lăcaşuri de cult”.

Astfel, definiţia IHRA include ”negarea dreptului poporului evreu la autodeterminare”, echivalând afirmaţiile antisioniste cu antisemitismul.

IHRA denunţă, de asemenea, ”tratamentul inegal al Statului Israel, căruia i se cere să adopte comportamente care nu sunt nici aşteptate, nici cerute de la niciun alt stat democratic”

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.