• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Jeff Bezos va zbura astăzi în spaţiu. Printre invitaţii miliardarului american se află şi aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani

Jul 20, 2021

Jeff Bezos intenţionează să depăşească altitudinea la care a ajuns rivalul său Richard Branson, care s-a ridicat până la limita spaţiului, la 85 de kilometri.

Bezos îşi doreşte să ajungă la 105 kilometri altitudine, pe linia de demarcaţie dintre atmosferă şi spaţiul cosmic, aşa numita linie Karman.

Jeff Bezos va fi însoţit în aventura sa de fratele său, Mark şi de doi invitaţi: cel mai tânăr turist spaţial, olandezul Oliver Daemen, de 18 ani şi aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani.

Blue Origin va decola la ora 16 ora României.

Racheta cu care va zbura Bezos astăzi este autonomă, astfel că nu are nevoie de piloți. A efectuat deja 15 zboruri de test și e gata să ducă turiști în Spațiu.

Va fi un zbor de 11 minute, viteza maximă atinsă va fi de 3.700 km/h, iar oamenii din capsulă ar trebui să se bucure de patru minute de imponderabilitate.

Data de 20 iulie, aleasă pentru lansarea Blue Origin nu e deloc întâmplătoare: este data la care în urmă cu 52 de ani a avut loc prima aselenizare, cea a lui Apollo11.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *