Jens Stoltenberg, alarmat de anunţul lui Putin privind punerea în alertă a forţelor de descurajare: “Aceasta este o retorică periculoasă. Acesta este un comportament iresponsabil”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat duminică alarmat de decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a pune în alertă “forţele de descurajare” ale armatei ruse, care pot include şi o componentă nucleară, transmite dpa.

27 Februarie 2022, 17:46 (actualizat 27 Februarie 2022, 17:52) |

Jens Stoltenberg la CNN

Într-un interviu acordat duminică postului BBC, Stoltenberg a apreciat că anunţul făcut de Putin dovedeşte cât de “gravă” este confruntarea pe tema invadării Ucrainei de către Rusia.

Într-o intervenţie separată la postul de televiziune CNN, Stoltenberg a denunţat “o retorică periculoasă” şi un “comportament iresponsabil”.

“Aceasta este o retorică periculoasă. Acesta este un comportament iresponsabil. Şi, desigur, când combini această retorică cu ceea ce face (Rusia) pe teren în Ucraina – poartă un război împotriva unei naţiuni independente, suverane, declanşează o invazie masivă asupra Ucrainei – situaţia devine şi mai gravă”, a apreciat Stoltenberg la programul “State of the Union” de pe CNN, citat de Reuters.

Agenţia dpa aminteşte că Putin a ordonat duminică punerea în alertă a “forţelor de descurajare” ale armatei ruse, potrivit unei înregistrări video distribuite de Kremlin. Şeful statului rus s-a referit la “arme de descurajare”, dar nu a menţionat explicit armele nucleare, notează dpa.

Articole pe aceeaşi temă

Source