JO 2020: Ştafeta torţei olimpice, parţial închisă publicului la Tokyo din cauza Covid-19

Anumite sectoare ale ştafetei torţei olimpice în oraşul Tokyo nu se vor desfăşura pe drumurile publice din cauza temerilor legate de coronavirus în apropierea Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), au anunţat, miercuri, autorităţile locale, citate de AFP.

30 Iunie 2021, 10:54 (actualizat 30 Iunie 2021, 17:06) |

Flacăra olimpică

Ştafeta torţei olimpice, care începe la Tokyo pe 9 iulie, va avea loc în principal în cadrul unor ceremonii cu porţile închise în primele opt zile ale trecerii sale prin capitală, conform măsurilor de luptă anti-Covid, a declarat Koichi Osakabe, un responsabil al guvernului din Tokyo.

„Vom organiza în fiecare zi o ceremonie în locul unde se încheie ştafeta din ziua respectivă”, a explicat acesta, adăugând că 100 de alergători vor fi afectaţi zilnic de această schimbare a programului.

Modificările se referă în principal la sectoarele ştafetei situate în afara celor 23 de departamente centrale din Tokyo. O decizie privind etapele în aceste zone centrale, mai dens populate, va fi luată ulterior, a mai spus Osakabe.

Flacăra olimpică îşi va face intrarea pe noul Stadion Olimpic din Tokyo pe 23 iulie, după ce va traversa 47 de departamente din Japonia.

În anumite departamente deja, autorităţile locale au interzis ştafeta pe drumurile publice în ultimele luni, iar purtătorii torţei vor trebui să se mulţumească cu ceremonii cu porţile închise în parcuri sau alte spaţii rezervate.

Cu aproape trei săptămâni înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, umbra pandemiei continuă să planeze asupra acestui eveniment sportiv planetar.

Organizatorii JO 2020 au actualizat săptămâna trecută regulile lor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pentru a putea permite, conform spuselor lor, desfăşurarea Jocurilor „în deplină siguranţă”, chiar dacă pandemia nu este încă sub control.

sursa agerpres

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea