• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

JO 2020 | Tokyo înregistrează numărul maxim de cazuri de infectare cu COVID-19 din ultimele şase luni

Jul 15, 2021

Capitala Japoniei a raportat joi 1.308 cazuri noi de infectare cu COVID-19, cea mai mare cifră înregistrată la Tokyo începănd din luna ianuarie, cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, informează agenţia EFE.

15 Iulie 2021, 13:41 (actualizat 15 Iulie 2021, 13:46) |

Jocurile Olimpice

Guvernul metropolitan din Tokyo a anunţat peste 1.000 de cazuri zilnice de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, cifre pe care capitala niponă nu le mai înregistrase de şase luni şi cu tendinţa de creştere de circa o lună.

Tokyo se confruntă cu o revenire a cazurilor de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul să declare stare de urgenţă în capitala niponă pentru evitarea răspândirii virusului şi care au ca măsură principala limitarea orelor de lucru.

Ca urmare a decretării stării de urgenţă la Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), autorităţile şi Comitetul organizator au decis desfăşurarea competiţiei fără spectatori.

Totodată, numărul persoanelor, cu excepţia sportivilor, care vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ar putea fi mai mic de 1.000, conform unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

După interzicerea spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică şi prezenţa publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo şi din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama şi Chiba.

sursa agerpres

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *