Jubileul de Platină – ziua a doua. Regina Elisabeta a lipsit de la ceremonii, au fost prezenți ducii de Sussex

În fața Catedralei St Paul s-au adunat încă de aseară sute de iubitori ai monarhiei. Au așteptat toată noaptea pentru a-i zări pe membrii familiei regale și chiar pe Regină. Când s-a anunțat însă că Elisabeta a II-a, ușor slăbită după ceremoniile de ieri, NU va veni la slujba de recunoștință, mulți au fost dezamăgiți, dar înțelegători.

De o primire nu tocmai călduroasă a avut parte premierul Boris Johnson. Imediat ce a coborât din mașină, împreună cu soția sa, a fost întâmpinat de un cor de huiduieli.

Ochii presei au stat ațintiți pe ducii de Sussex. Prințul Harry și Meghan Markle sunt la prima vizită în Regat, după ce s-au separat de Casa regală, spunând că vor să ducă o viață independentă. Se pare că au fost primiți la jubileu cu o condiție – să nu încerce să iasă în evidență în niciun fel. De altfel, ieri, în balconul de la Buckingham, nu au fost invitați să iasă, alături de Regină, și să salute mulțimea.

Regina a urmărit de acasă slujba de recunoștință – în cinstea celor 70 de ani de când a urcat la tron.

Elisabeta a II-a nu va participa nici la recepția de la Guild Hall, din această seară, dar acest lucru se știa. Surpriza a fost absența ei de la slujbă, știut fiind faptul că suverana ține foarte mult să meargă la biserică. Singura certitudine în acest moment este că va ieși din nou în balconul de la Palatul Buckingham pentru a saluta mulțimea, duminică, la încheierea ceremoniilor jubiliare.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.