Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse a produs surpriza în turneul WTA de la Monterrey și a învins-o pe italianca Camila Giorgi

Gabriela Ruse și Camila Giorgi, turneul de la Monterrey / FOTO: Abiertognpseguros/Instagram

Gabi Ruse, jucătoare venită din calificări, s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-5, în fața unei jucătoare care săptămâna trecută și-a adjudecat titlul la turneul WTA de la Merida, tot în Mexic. Meciul a durat o oră și 51 de minute.

Sportiva noastră a jucat curajos,  servit mult mai bine și a riscat mai mult, lucruri care au făcut diferența și pe tabelă.

Gabriela  a condus pe aproape întreaga durată a primului set. A fost apoi egalată la 3, după ce și-a pierdut serviciul în urma unui game foarte lung, în care a salvat patru mingi de break, dar a făcut din nou break și a încheiat setul manșa la a treia oportunitate (6-4).

Ruse a debutat cu break şi în setul secund, iar apoi s-a desprins la 4-1. Deşi a avut 5-2, românca nu a reuşit să încheie meciul, iar italianca a egalat la 5, pentru ca apoi Ruse să facă un nou break şi să se impună cu 7-5.

Prin calificarea în optimi, Ruse și-a asigurat un premiu în valoare de 3.920 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.

Este a fost a doua victorie a Gabrielei contra jucătoarei din Italia în tot atâtea partide.

În turul următor, Gabriela are o misiune și mai dificilă: o întâlnește pe favorita numărul 4, belgianca Elise Mertens.

Source

Distribuie știrea