Jumătate dintre blocurile din Capitală nu au apă caldă. Director Termoenergetica: Astăzi vor avea apă caldă câteva sute de blocuri. Poimâine alte câteva sute, dar nu putem astăzi să aibă toată lumea

05 Iulie 2022, 14:00 (actualizat 05 Iulie 2022, 14:40) Știrile TVR |

Ca în fiecare an, CET Sud a intrat în lucrări de revizie și reparație. Și este nevoie de mai multe zile pentru ca furnizarea apei calde prin CET Progresul să atingă parametrii normali în sectoarele 2 și 3, cele mai afectate de aceste lucrări.

Dar probleme sunt în toate sectoarele din București, fie din cauza avariilor, fie din cauza unor lucrări programate la conducte.

Primarul Nicușor Dan dă vina pe foștii edili ai capitalei și pe subfinanțarea sistemului de termoficare din trecut. Și spune că investițiile din acest an și lucrările începute vor schimba situația.

Claudiu Crețu,  director general Termoenergetica: În fiecare vară, CET SUD intră în revizie. Dacă rețeaua ar fi fost în bună stare și nu ar fi fost atâtea pierderi şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET Din cauză că funcţionăm cu presiuni foarte mici, durează această încărcare a reţelei din CET Vest. Astăzi vor avea apă caldă câteva sute de blocuri. Poimâine alte câteva sute, dar nu putem astăzi să aibă toată lumea.

Source