• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

#JurnalDinLuptaCuFocul | Situație stabilizată în sudul insulei Evia, după zile infernale. Acțiunile pompierilor români sunt elogiate de presa din Grecia

Aug 9, 2021

Pompierii români sunt eroi pentru greci. Jurnalişti, localnici şi voluntari sunt impresionaţi nu doar de curajul, ci şi de tehnica şi strategia lor, cu care au reuşit să stăpânească incendiile violente din insula Evia. Misiunea nu s-a încheiat, însă: mai sunt încă focare ascunse, iar temperaturile ridicate fac intervenţiile şi mai dificile. Trimişii speciali ai TVR, Vlad Ungar şi Relu Calotă, sunt alături de pompieri.

09 August 2021, 19:22 (actualizat 09 August 2021, 20:17) |

Paradisul turistic din insula Evia s-a transformat în ultimele zile în scrum. Imaginile surprinse de echipa Ştirilor TVR şi mărturiile oamenilor sunt impresionante.

Dumitra e profesoară de engleză și locuiește în Evia de 16 ani, cu soțul și cei patru copii. Când au izbucnit incendiile, autoritățile locale le-au trimis doar un mesaj de avertizare, să părăsească insula.

După ce și-a pus copiii la adăpost, s-a întors să dea o mână de ajutor celor care se luptă în continuare cu flăcările. Cel mai mult au impresionat-o pompierii români: “Au făcut o treabă excelentă. Sunt foarte organizaţi şi, fără ajutorul lor, focul ar fi fost mult mai rău. I-am văzut de când au venit, şi-au organizat perimetrul, au ridicat drone, au trasat hărţi, strategia lor e perfectă, foarte precisă. Din păcate, în Grecia nu avem aşa ceva. Dacă aveam, ar fi controlat totul mult mai repede.”

După câteva zile infernale, situația în sudul insulei a fost stabilizată. Felul în care acționează românii este elogiat de presa din Grecia, care îi consideră, pur și simplu, de pe alta planetă.

Românii spun că au o colaborare excelentă cu partenerii greci și din celelalte țări europene. Pericolul nu a trecut, iar temperaturile infernale fac misiunile și mai dificile.

Curajul pompierilor i-a motivat și pe mulți voluntari să vină în Evia. Și printre ei, românii sunt în prima linie.

Zeci de kilometri din Insula Evia, altădată un paradis turistic, s-au transformat în ultimele zile în scrum. Sute de persoane au fost evacuate de pe insulă cu feribotul.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *