Jurnaliști argentinieni opriți în direct de polițiștii din Qatar. Prezentator TV: Asta e Cupa Mondială a restricțiilor, este îngrozitor

Cupa Mondială din Qatar atrage din nou atenția, însă nu din motive fotbalistice. O echipă a unei televiziuni din Argentina a fost oprită de agenții de securitate, în timp ce transmitea în direct. Un gest fără explicații și care a atras furia jurnaliștilor de la Buenos Aires care au dat un verdict dur. Acesta e Mondialul restricțiilor.

26 Noiembrie 2022, 14:16 (actualizat 26 Noiembrie 2022, 15:04) Știrile TVR |

Jurnalistul argentinian transmitea de pe străzile din Doha când brusc un agent de securitate a venit la el și, fără explicații sau cuvinte, i-a cerut, prin gesturi să-i vadă acreditarea. Asta în timp ce alți agenți au avut grijă să nu-i permită cameramanului să arate ce se întâmplă. O situație care l-a înfuriat pe prezentatorul aflat la Buenos Aires.

NICOLAS MAGALDI prezentator: Uitați ce se întâmplă și rămânem în direct în caz de ceva, să avem grijă de colegii noştri de acolo. Să vedeți și dumneavoastră cum intervine poliția. Zilele trecute a fost o confuzie cu un steag din Pernambuco (n.r. o regiune din Brazilia) despre care au crezut că e drapel LGBTQ. Trecătorii încercau să filmeze când un polițist călca pe acel steag, dar le-au luat telefoanele mobile și au șters înregistrările. Vedeți câtă ostilitate este acolo. Asta e Cupa Mondială a restricțiilor, este îngrozitor.

După acest incident ambasadorul Argentinei în Qatar a intervenit să ajute echipa de jurnaliști. Deocamdată nu este clar de ce au fost opriți și dacă au primit vreo sancțiune. Poliția din Qatar este tot mai agresivă cu cei care afișează orice simbol considerat de ei ca fiind nepotrivit. A confiscat steaguri și șepci în culorile curcubeului și ieri nu a permis intrarea pe stadion a mai multor suporteri iranieni pentru că aveau haine cu mesaje de susținere pentru protestele de acasă.

Unii fani au reclamat că au purtat aceleași tricouri la primul meci al Iranului, dar se pare că, între timp, ceva s-a schimbat. Au fost și unii care au reușit să intre pe stadion, dar înainte de începutul partidei polițiștii au mers în tribune și au confiscat orice steag sau pancartă ce conținea mesaje sau simboluri considerate nepotrivite.

Source