• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Klaus Iohannis participă la Bruxelles la Consiliul European de vară. Președintele face declarații de presă la ora 12.00

Jun 24, 2021

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migraţiei, relaţiile externe ale UE, în special relaţia cu Turcia, în contextul situaţiei din Mediterana de Est, şi relaţia cu Federaţia Rusă.

De asemenea, preşedintele Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară şi Uniunea Pieţelor de Capital.

În marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizaţiei. Agenda de discuţii va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea şi redresarea globală post COVID-19.

Joi, şeful statului, Klaus Iohannis, îl va decora pe preşedintele Partidului Popular European, Donald Tusk, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Cruce, decret semnat la începutul anului trecut.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *