• Thu. Sep 23rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

La Olimpiada de la Tokyo nu se vor vinde băuturi alcoolice. Fără spectatori străini în arene

Jun 23, 2021

Decizia de a interzice vânzarea și consumul de băuturi alcoolice în locurile unde se desfășoară competiții sau evenimente legate de olimpiadă a stârnit un val de nemulțumire în rândul publicului.

Organizatorii spun însă că inclusiv sponsorii – firmele care vând bere, de exemplu – au înțeles că e o măsură utilă și sunt de acord cu ea.

Seiko Hashimoto, preşedintele Comitetului Tokyo 2020: “Conform recomandărilor venite de la experţi, comitetul de organizare a decis interzicerea băuturilor alcoolice la evenimentele olimpice, pentru a preîntâmpina apariţia de noi cazuri COVID”.

Organizatorii spun că, la un pahar, oamenii sunt tentați să vorbească mult și tare, la mică distanță unii de alții, și astfel riscul infectării crește.

Mai sunt exact 30 de zile până la debutul Jocurilor Olimpice. În rândul unor delegații care au sosit deja în Japonia au fost depistate cazuri de COVID și sportivii au intrat în izolare.

Marea dilemă legată de prezența spectatorilor la competiții a fost rezolvată. S-a decis ca numărul maxim să fie de 10 mii de persoane, dar numai spectatori din Japonia.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *