La Straja e cea mai multă zăpadă din toată țara. Pe Valea Prahovei, temperaturile neobișnuit de mari au făcut imposibilă folosirea tunurilor pe majoritatea pârtiilor. Se poate schia doar la Azuga

Pentru un Crăciun perfect la munte, turiștii și-au dorit și puţină zăpadă. Însă în doar câteva locuri din ţară dorința le-a fost îndeplinită și numai cu ajutorul tunurilor care au produs zăpadă artificială. Astfel, cei care au mers la Rânca sau la Straja au putut să schieze sau să se dea cu sania.

25 Decembrie 2022, 17:41 (actualizat 25 Decembrie 2022, 18:45) Știrile TVR |

La Straja e cea mai multă zăpadă din toată țara. Temperaturile mici au permis folosirea tunurilor. Și totuși, doar două pârtii din cele 12 sunt funcționale.

Aproape o mie de turiști au ales să petreacă vacanța de Crăciun la Straja.

Echipele Salvamont sunt pregătite să intervină în caz că turiștii au nevoie.

Zăpadă e și la Rânca. Deși puțină și artificială, este totuși suficientă pentru ca micii amatori de sporturi de iarnă să ia primele lecții de schi.

Pe Valea Prahovei, temperaturile neobișnuit de mari din ultima perioadă au făcut imposibilă folosirea tunurilor de zăpadă pe majoritatea pârtiilor. Se poate schia doar la Azuga.

În Poiana Brașov, doar pârtia Stadion, pentru copii și începători, e deschisă. Pentru restul pârtiilor e nevoie de mai multe zile cu temperaturi sub -4 grade ca să poată fi pornite instalațiile care produc zăpadă artificială.

Source