Las Vegas, capitala tehnologiilor inovatoare. Târgul de electronice de consum a atras mii de vizitatori

O nouă zi, la târgul de electronice de consum din Las Vegas, cu multe noutăți, pentru toate vârstele. De la roboţi care învață gesturile oamenilor, la şalupe care vă asigura o călătorie fără rău de mare. Mai multe invenții de la ediția din acest an a CES Las Vegas, în materialul următor.

07 Ianuarie 2023, 19:08 (actualizat 07 Ianuarie 2023, 19:10) Știrile TVR |

De ce să nu combinam plăcutul cu uitilul, s-au gândit reprezentanții unei companii germane. Așa că au scos pe piață o pereche de cercei de aur sau de argint, care pot avea și rolul de căști pentru telefonul mobil.

”Arată că nişte cercei de lux, dar de fapt sunt inteligenţi. Se pot conecta la telefon, au tehnologia Bluetooth pentru a face un apel sau pentru a asculta muzică. Preţul este unul pe măsură: aproape 700 de euro pentru cerceii de aur și 600 cei de argint”, își prezintă invenția Laurence Laubert, reprezentant companie.

Una dintre atracțiile ediției din acest an a CES Las Vegas este un robot, înalt de 30 de centimetri, care are abilitatea de a învăța și repetă mișcările oamenilor. El primește comenzi vocale sau urmărește gesturile oamenilor și încearcă să le reproducă.

”Vrem să facilităm interacţiunea om-maşină. Asta înseamnă că vrem să revoluţionăm modul în care oamenii au o relaţie cu maşinile” – Nadia Giuliani, director firmă de tehnologie.

Amatorii de mișcare în aer liber au la dispoziție o brățară inteligență ale cărei baterii nu se descarcă niciodată.

”Practic, produsul meu este prima brăţară din lume care nu rămâne fără baterie datorită interacţiunii sale cu lumina ambientală şi cu noi, cu căldura corporală. Are suficientă energie pentru a fi complet autonomă”, susține Jules Andre, inventatorul brăţării inteligente.

Gata cu discuţiile casnice privind capacul lăsat sau ridicat de la toaletă. Un dispozitiv promite să elimine veșnicele nemulțumiri.

”Cu toaletă noastră inteligentă Kohler Numi 2.0, nu trebuie să mai ridici singur capacul. Este o experienţă fără atingere şi trage apă automat în momentul în care ieşi din baie”, spune Andrew Van Gordon, manager.

La târgul din Las Vegas, în plin deșert, a fost adusă și o șalupă. Este adevărat, una mai specială, pentru că acest vas practic zboară deasupra valurilor.

”Multora nu le place să meargă cu barca pentru că au rău de mare, dar cu Candela C-8 nu vi se face rău”, Mikael Mahlberg, director de comunicare.

O prezența discretă la târg este un inventator de 83 de ani. El a mărturisit că s-a săturat să își tot uite telefonul în mașină. Așa că a meșterit un dispozitiv care îi amintește să ia obiectele importante, în momentul în care parchează.

Simpaticul bătrânel are și o variantă de aparat care îți amintește să nu uiți ceva în casă când pleci: cheile, telefonul sau, de ce nu, copilul.

Source

Distribuie știrea