Lecții de apicultură la Muzeul Satului din București

Marian este apicultor și a învăţat să fie atent la tot ce fac albinele. Acum le-a povestit şi copiilor despre albine, înțepături, polen, stupi și miere.

Mierea, o minune cunoscută din Antichitate, încă mai are secrete inclusiv pentru adulţi.

Hidromel, Căpăcele sau Înghețată de iarnă, toate sunt produse cu miere și au proprietăți extrarodinare.

Domnul Botnariu le consumă de-o viaţă şi le oferă şi altora. Toţi din familia lui şi-au dedicat viaţa albinelor. Iar acest lucru le-a dat aripi.

După ceva dulce, braga este numai bună.

Turcii au adus braga în spațiul românesc acum vreo 300 de ani, iar în perioada interbelică era foarte populară, răcoritoare şi uşor de găsit. Şi ieftină. Acum este aproape o delicatesă la 5 lei paharul.

Cu mierea și braga, două produse care duc România pe buzele străinilor, a mers și muzica populară.

Source

Distribuie știrea