• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Legea privind declararea primei zile de duminică din iunie ca Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer, promulgată

Jan 13, 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind declararea primei zile de duminică din luna iunie ca Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer.

13 Ianuarie 2022, 13:36 (actualizat 13 Ianuarie 2022, 14:02) |

Unu din cinci pacienţi cu cancer susţine că nu este angajat din cauza bolii

Potrivit legii, în scopul marcării acestei zile se organizează, la nivel naţional şi local, manifestări ştiinţifice, educative şi cultural-artistice consacrate conştientizării şi informării cetăţenilor despre provocările şi soluţiile privind îmbunătăţirea calităţii şi creşterea duratei de viaţă a supravieţuitorilor de cancer.

De asemenea, actul normativ prevede că în săptămâna premergătoare Zilei naţionale a supravieţuitorilor de cancer autorităţile administraţiei publice centrale şi instituţiile publice desfăşoară manifestările prevăzute de proiectul de lege.

Astfel, Parlamentul României desfăşoară manifestări cu participarea organizaţiilor neguvernamentale pe tema proiectării unei legislaţii prietenoase cu supravieţuitorii de cancer.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi instituţiile aflate în coordonarea, sub autoritatea şi în subordinea acestuia desfăşoară manifestări cu participarea organizaţiilor neguvernamentale, sindicale şi patronale pe temele reintegrării la locul de muncă, a incluziunii sociale şi a beneficiilor de asistenţă socială a supravieţuitorilor de cancer.

Ministerul Finanţelor desfăşoară manifestări cu participarea organizaţiilor neguvernamentale, sindicale şi patronale pe tema accesului la produse financiare, în special credite şi asigurări, a supravieţuitorilor de cancer.

Ministerul Educaţiei şi instituţiile aflate în subordinea acestuia desfăşoară manifestări, cu participarea organizaţiilor neguvernamentale, sindicale şi patronale, pe teme de stil de viaţă sănătos, de solidaritate şi sprijin privind reintegrarea în şcoală a copiilor supravieţuitori ai cancerului.

De Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer, Parlamentul României asigură proiecţii reprezentative pe clădirea Palatului Parlamentului între orele 22,00-24,00.

Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni şi/sau aspecte de la manifestările dedicate Zilei naţionale a supravieţuitorilor de cancer, mai prevede legea.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source