Leliana Pârvulescu: Pandemia a dus la apariția unor disfuncționalități în construirea de relații bazate pe afectivitate, în comportamentul tinerilor. Manifestările din perioada de restricții se vor mai păstra un timp

Perioada de pandemie, în care interacțiunea față în față a fost redusă, a dus la apariția unor disfuncționalități în ceea ce reprezintă afectivitatea sau construirea de relații bazate pe afectivitate în comportamentul tinerilor, a explicat Leliana Pârvulescu, analist comportamental, în Ediție Specială, la TVR 1.

12 Mai 2021, 14:08 (actualizat 12 Mai 2021, 15:22) |

Schimbările care au fost observate la tineri, chiar dacă ei sunt obișnuiți cu comunicarea online, arată că mulți dintre ei încep să aibă disfuncționalități în ceea ce reprezintă afectivitatea sau construirea de relații pe afectivitate, de asemenea că au tulburări de somn, ciclul veghe somn este modificat, că există o situație de confuzie. de insecuritate a zilei de mâine. Este puțin accentuat, la tinerii care au avut în familie cazuri de COVID-19, care încep să apară simptome de stres post traumatic, a arătat Leliana Pârvulescu, în Ediția Specială.

Chiar dacă restricțiile vor fi ridicate, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri, lucrurile nu se vor schimba imediat, comportamentul oamenilor cu privire la grija față de igienă, evitarea aglomerației, față de modalitatea de cumpărare a produselor, se va mai păstra o perioadă.

Nu se va întâmpla ca și cum ai închide lumina de la întrerupător, în niciun caz! Studiile arată că este nevoie între 30 și 90 de zile pentru a schimba comportamentul. Pandemia a ținut mai mult de 90 de zile, noi avem niște comportamente deja înrădăcinate. Vom avea tendința să plecăm cu masca în geantă după noi, să punem punem masca. Toate comportamentele de cumpărare, de a ne proteja vor rămâne destul de mult timp, poate că nu 90 de zile, cum arată studiile, poate aceeași perioadă care a trecut de la începutul pandemiei. Un studiu făcut de IBM, arată că 58 la sută din populație, mai ales generația Z va păstra aceste comportamente încă 6-12 luni, a explicat analistul comportamental Leliana Pârvulescu, la TVR 1.

Source

Distribuie știrea