Liderii coaliției de guvernare, în ședință pentru a negocia calendarul alegerilor. Comasarea ar trebui decisă rapid

Calendarul alegerilor din acest an este pe masa coaliției de la guvernare. Liderii PNL și PSD au avut o ședință comună luni după-amiază. Discuțiile au vizat inclusiv o eventuală comasare a unora dintre scrutinele programate în perioada următoare.

Membrii coaliției de guvernare au pe masă două variante care sunt legate de comasarea alegerilor: una dintre ele este legată de comasarea legerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale, iar cealaltă variantă vizează comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

Ambele variante au fost propuse de Partidul Național Liberal și s-a tot discutat despre ele în ultimele zile însă dacă este să ne referim la cea de-a doua variantă este imposibil să se mai realizeze, având în vedere că nu mai este timp pentru modificarea legislației, care a stabilit că este nevoie de cel puțin șase luni, înainte de alegeri, pentru o altă modificare a legii.

O decizie privind o eventuală comasare va fi luată după ce va avea loc o consultare cu membrii celor două mari partide, dar și o ședință la fiecare partid, iar mai apoi se va lua o decizie finală, au anunțat liderii coaliției.

Distribuie știrea