Liderii Uniunii Europene impun un nou pachet de sancțiuni ”masive și țintite” împotriva Rusiei. Franţa va accelera dislocarea de soldaţi în România

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că liderii Uniunii Europene au convenit vineri să impună un nou pachet de sancțiuni ”masive și țintite” împotriva Rusiei.

25 Februarie 2022, 04:07 (actualizat 25 Februarie 2022, 04:23) |

Ursula von der Leyen

În primul rând, acest pachet include sancțiuni care vizează 70% din piața bancară a Rusiei și companiile deținute de stat, inclusiv în domeniul apărării.

În al doilea rând, vizăm sectorul energiei (…). Interdicția pe care o impunem în privința domeniului petrolului va face imposibilă investiția în modernizarea rafinăriilor rusești. În al treilea rând, interzicem vânzarea de aeronave și echipamente către companiile aeriene rusești. În al patrulea rând, limităm accesul Rusiei la tehnologii extrem de importante precum cea a semiconductorilor sau la software de ultimă generație.  Al cincilea punct al pachetului de sancțiuni vizează vizele: diplomații și oamenii de afaceri nu vor mai avea acces privilegiat în UE.

Franţa va accelera dislocarea de soldaţi în România, a  anunţăt preşedintele Emmanuel Macron.

Source