Liderul suprem al Iranului: Otrăvirea elevelor este o ”crimă de neiertat”

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni că otrăvirea elevelor iraniene în ultimele luni este o “crimă de neiertat”, în contextul înmulţirii acestor otrăviri suspecte pe tot teritoriul Iranului şi al spitalizării a sute de fete, relatează Reuters.

06 Martie 2023, 12:03 (actualizat 06 Martie 2023, 12:16) Știrile TVR |

Ali Khamenei

“Autorităţile ar trebui să urmărească cu seriozitate problema (otrăvirii) elevelor. Aceasta este o crimă de neiertat (…), autorii acestei crime ar trebui aspru pedepsiţi”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei, citat de presa de stat, potrivit Agerpres.

Peste o mie de fete iraniene din diferite şcoli au suferit “otrăviri uşoare” începând din noiembrie, potrivit mass-media de stat şi oficialilor, unii politicieni sugerând că ele ar fi fost vizate de grupuri religioase care se opun educaţiei tinerelor fete.

Aceste atacuri începute în noiembrie în oraşul sfânt şiit musulman Qom din centrul Iranului s-au răspândit în cel puţin 25 din cele 31 de provincii ale Iranului, determinându-i pe unii părinţi să-şi retragă copiii de la şcoală şi să protesteze faţă de establishment.

Source

Distribuie știrea