Litoralul a atras ca un magnet turiștii care au căutat distracția în minivacanța de Rusalii. Prețurile au fost pe măsură

Litoralul a fost un adevărat furnicar în minivacanţa de Rusalii. Aproape 100.000 de oameni au ales stațiunile de la malul mării pentru distracția în valuri, dar şi pentru răcoarea adusă de briză. Însă, relaxarea pe plajă vine cu un preţ pe măsură: de la 30 la 500 de lei au avut de plătit cei care au optat pentru un șezlong, un baldachin sau un bungalou.

26 de grade Celsius au arătat termometrele pe litoral, la umbră. Cu 13 grade mai puține decât în alte zone din sudul țării. O vreme perfectă pentru distracția pe plajă. Nu e de mirare că aproape o sută de mii de turiști au petrecut ziua la malul mării, unde s-au bucurat de briză, de răcoarea apei și de sporturi nautice.

În multe zone, cu greu s-au mai găsit șezlonguri libere, așa că unii clienți și-au rezervat locurile din timp.

Pentru ca turiștii să aibă cât mai multe opțiuni de relaxare, administratorii plajelor au pregătit șezlonguri, baldachine și bungalouri. Prețurile pornesc de la 30 de lei și pot ajunge chiar la 500 de lei.

În funcție de buget, hidratarea pe plajă se face nu doar cu limonadă sau sucuri de fructe, ci și cu băuturi scumpe. Pentru serviciile de pe plajă turiștii cu pretenții pot scoate din buzunar și 2.000 de lei într o zi.

Turiștii pretențioși, care vor vinuri spumante sau șampanie plătesc pentru o frapieră 1500 de lei, iar pentru un platou cu fructe 140 de lei.

Peste 90.000 de turiști și-au programat minivacanța de Rusalii pe litoral. De la 1 iulie prețurile vor crește cu cel puțin 10 procente.

A mai rămas o zi din minivacanța de Rusalii, după care plajele vor fi mai libere. La mare vor rămâne doar turiștii care și-au prelungit concediul.

Distribuie știrea