Litoralul, luat cu asalt de turiști, în zilele de Paște. Gradul de ocupare este de circa 80%

Stațiunile de pe litoral sunt pline și de Paște, deși, tradițional, alte destinații sunt preferate pentru sărbătoarea Învierii. La malul mării ofertele pentru relaxare, spa și plimbare pe nisip pentru a admira valurile sunt pe primul loc. În plus, organizatorii din industria ospitalitățîi se pregătesc cu mese tradiționale cu ouă roșii, cozonaci și preparate din miel. Iar pentru copii sărbătoarea le aduce și o inedită vânătoare de ouă.

Valurile, aerul sărat și briza plăcută sunt mereu binevenite pentru cei care iubesc marea. Așa că hotelurile de pe litoral nu duc lispa de turiști, chiar dacă de Paști tradiționale sunt alte destinații din țară. Mulți au ajuns deja pe plajă și se bucură de vremea care până acum nu i-a dezamăgit.  

Laura Țibă, managerul unui hotel din Mamaia: Îi așteptăm de la slujbă cu pască și vin roșu, iar pentru prima zi program artistic, mâncare tradițională.

Pentru a atrage turiștii, unele unități de cazare au investit în servicii de relaxare. 

Oana Năstase, manager hotel Mamaia: Gradul de ocupare este de cca 80% din hotel, Oferim cazare cu mic dejun și suplimentar servicii spa, fizioterapie.

Și în sudul litoralului cele mai căutate variante de cazare sunt cele tot cele care oferă servicii spa, piscine cu apă din lacul Techirghiol și tratamente cu nămol sapropelic. Hotelierii promit zile de neuitat la malul marii, cu multe suprize și evenimente pentru copii.

Corina Martin, Secretar General at Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România: Ceva mai mulți decât în anii trecuți. Turiștii vin pentru hoteluri spa și centre și cherhanale bucătăria tradițională.

Activitatea preferată a turiștilor este relaxarea pe malul mării. Vremea ține cu ei, iar gradele din termometee vor crește până marți, iar maximă va fi de 19 grade.

Temerarii vor fi atent supravegheați de salvamarii care vor să se asigure că sărbătorile vor trece fără incidente. 

În zilele de sărbătoare, turiștii se pot bucură și de festivalul gastronomic din Mamaia sau de cel muzică electronică.

Distribuie știrea