”Mă hărțuiește constant atât pe rețelele de socializare, cât și la telefon, mi-a trimis și mesaje indecente”. Copiii, încurajați de autorități să reclame când sunt agresați

Sute de copii sunt agresați, inclusiv sexual, în România, în fiecare an. Criza COVID și izolarea au determinat creșterea violențelor. Statisticile înregistrează doar cazurile de care au aflat autoritățile. Realitatea din teren este însă mult mai crudă. Sunt încă mulți copii și adolescenți care nu au curaj să reclame că sunt abuzați. Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului au lansat o campanie care își propune să îndrume minorii către autorități dacă sunt victime ale agresiunilor.

16 Noiembrie 2021, 18:49 (actualizat 16 Noiembrie 2021, 18:52) |

Mă hărțuiește constant atât pe rețelele de socializare, cât și la telefon. Mi-a trimis și mesaje indecente. Mi-a făcut diverse propuneri, iar când am refuzat mi-a vorbit urât și m-a amenințat.

Aceasta este parte din mărturia unei adolescente care susține că părinții i-au cerut să se descurce singură din moment ce a ales să intre în contact cu o astfel de persoană care a o hărțuiește.

Tânăra însă a sunt la Asociația Telefonul Copilului și a primit ajutor specializat.

În primele 9 luni ale anului, s-au adunat 360 de agresiuni sexuale asupra minorilor din totalul de 650 de astfel de fapte reclamate polițiștilor. Sunt agresați copii cu vârste tot mai mici, care rămân cu traume ani la rând.

În pandemie a crescut numărul celor care au sunat la Telefonul Copilului pentru a reclama agresiuni sexuale și nu numai.

Cifrele oficiale nu spun tot adevărul.

Reprezentanții poliției vor ca această campanie să se desfășoare inclusiv în centre de plasament, locuri în care, de-a lungul timpului, s-au derulat multe anchete penale pentru agresiuni asupra copiilor.

Source

Distribuie știrea