• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Magazin, caut lucrători! Acută lipsă de angajați și în comerțul alimentar. Creșterea salariilor ar putea să atragă personal, cred specialiștii în resurse umane

Jul 9, 2021

Lipsa forţei de muncă începe să se resimtă și în comerțul alimentar. Marile reţele de hipermarket-uri reclamă că nu au de unde să angajeze suficienți casieri și lucrători comerciali. Lipsa angajaților este cu atât mai acută, cu cât lanțurile de magazine au planuri de extindere. O majorare a salariilor ar atrage forţa de muncă necesară, spun specialiștii în resurse umane.

09 Iulie 2021, 23:12 (actualizat 09 Iulie 2021, 23:15) |

Consumul e în creștere după ridicarea mai multor restricții ce au fost impuse de criza sanitară. Dar cererea mai mare de produse înseamnă și un efort logistic în plus din partea marilor lanțuri de magazine care au nevoie de mai mulți angajați.

Printre cei mai căutați sunt lucrătorii comerciali, casierii și muncitorii în depozit.

Comerțul alimentar este printre domeniile care se confruntă cu o fluctuație mare de personal.

Numai în iunie, peste o pătrime dintre CV-urile depuse au fost pentru un loc de muncă în retail, conform statisticilor unei platforme de recrutare.

Creșterea salariilor ar putea fi soluția pentru a atrage și a păstra angajații, consideră specialiștii în resurse umane.

De exemplu, în marile orașe, salariul net al unui casier poate începe de la nivelul minim pe economie și se apropie de 3.000 de lei. Variază în funcție de experiența angajatului, de saricinile în plus, de compania la care lucrează, dar și de localitate.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *